KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA!

Kuşadası Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı İlaçlama Biriminde görevli iki çalışanın, bir sitenin havuzunda ilaçlama yaptıkları sırada henüz bilinmeyen bir nedenden meydana gelen patlama nedeniyle yaralanması ile ilgili bir açıklama yaptı.

Sağlık - 3 hafta önce

Kuşadası Belediyesi’nin konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:

“Kuşadası Kamuoyuna Duyurulur

Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı, gerek iş eğitimleri, gerekse iş tecrübeleri olan personelimiz, rutin olarak sinek ve haşeratlarla mücadele kapsamında kentimiz genelinde tüm sitelere girerek havuzlarının, denge tanklarının, foseptiklerinin ve rögarlarının ayrıca site içinde durgun su birikintisi varsa oranın da ilaçlamasını yapmaktadır. İlaçlama yaparken halk sağlığına zarar verebilecek her alana girilmektedir.

05.06.2024 tarihinde iş kazasının olduğu yerdeki ilaçlama da genel olarak rutin bir işlem olarak yapılmıştır. Bahse konu iş kazasının meydana geldiği siteden gelen “çok sinek var” şikayeti üzerine, yine yapılan rutin dilekçe incelemesinde, sineğin denge tankının orda olduğu, denge tankında su olduğu tespit edilmiştir. Denge tankına sıvı larvasit ilacı atılmış içerde uçan sinekleri öldürmek için el tipi sıcak sisleme cihazı ile dumanlama yapılması oradaki personellerimiz tarafından uygun görülmüştür.

İlaçlama Biriminde çalışan arkadaşlarımızın hepsinin Biyosidal Ürün Uygulama Sertifikası vardır. Bu sertifikayı 3 günlük eğitim alıp, sınavında başarılı olduktan sonra almaktadırlar. İlaçlama personeli, sineğin veya haşerenin kaynağını tespit etme ve uygun ilacı seçerek uygulama yapma konusunda yeterli bilgi, tecrübe ve eğitime sahiptir. İlaçlama personelinin her yıl nörolojik ve kolinesteraz (kanda biriken zehirli madde miktarı) muayeneleri yapılmaktadır. İlaçlama personelinin kaza anında kullandığı El Tipi Sıcak Sisleme cihazının kullanım şartları ile ilgili eğitimi vardır.

Bahse konu olayda da yetkin iki personelimiz tarafından yerinde yapılan inceleme sonucu siteye ait havuzun alt tarafında giriş kısmı açık ve kapısı olmayan su denge tankının bulunduğu alana girilmiştir. Personelimiz sisleme cihazı olarak nitelendirilen makinayı çalıştırdıkları anda henüz nedeni belli olmayan bir patlama gerçekleşmiş ve akabinde iki personelimiz oluşan alevlerden dolayı yaralanmıştır. Olay yerinde ilaçlama işlemini gerçekleştiren iki personelimiz de 8 ile 10 yıl arasında tecrübeye sahip, konuyla ilgili eğitimleri ve sertifikasyonları olan personellerdir.

Kaza anında kullanılan el tipi sisleme cihazı ile ilgili olarak, 26.07.2023 tarihinde eğitim düzenlenmiş, personelin hepsi eğitime katılmış, cihazın kullanımı, yaşanan sorunlar anlatılmıştır. Karşılıklı soru cevap şeklinde paylaşım yapılmıştır.  El Tipi Sisleme Cihazı Talimatnamesi hazırlanarak tüm personele dağıtılmış talimatnameye uygun hareket etmeleri gerektiği belirtilmiştir.

Olay sonrası yaralanan iki personelimiz önce Kuşadası Devlet Hastanesi Acil Servise akabinde ise Adnan Menderes Üniversitesi’ne sevk edilmişlerdir. İlk andan itibaren iki personelimizin gerek ilk müdahaleleri almaları ve sonrasındaki tedavi süreçleri bizzat Belediye Başkanımızın talimatı ile ilgili müdürlüğümüzce takip edilmektedir. Her iki personelimizde tedavileri iyileşme sürecinde devam etmektedir.

Kuşadası Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Haftanın Öne Çıkanları

EFELER BELEDİYESİ’NDEN DUDAK UÇUKLATAN PROMOSYON! 40 BİN 100 TL

2024-05-31 18:05 - Ekonomi

Çerçioğlu bir sözünü daha tutuyor

2024-06-03 09:35 - Sağlık

GELECEĞİMİZE YAŞANABİLİR BİR ÇEVRE BIRAKMAK HEPİMİZİN GÖREVİ

2024-06-05 09:22 - Genel

FİYATLAR VATANDAŞI KURBAN ALMAKTAN VAZGEÇİRİYOR

2024-06-06 11:20 - Ekonomi

DİDİM’DE SİNEK VE LARVALARA KARŞI İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

2024-06-04 16:46 - Sağlık

KUŞADASI’NDA SOKAK HAYVANLARI EMİN ELLERDE

2024-06-04 10:16 - Gündem

İtfaiyenin hızlı müdahalesi alevlerin antik kente ulaşmasını önledi

2024-06-07 12:58 - Asayiş

KUŞADASI’NDA SİVRİSİNEK VE HAŞERELERE KARŞI MÜCADELE SÜRÜYOR

2024-05-31 18:35 - Sağlık

Akçöltekin unutulmadı

2024-06-06 14:30 - Gündem

Davutlarspor Başkanı Tütüncü: “Belediye Başkanı Ömer Günel bizi her zaman destekledi”

2024-05-31 15:02 - Spor

İlgili Haberler

KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA 15 AYDA 143 BİN 100 litre SÜT DESTEĞİ

22:41 - Sağlık

EFELER’DE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR

14:39 - Sağlık

Koçarlı Belediyesi, haşereyle mücadele çalışmalarını sürdürüyor

13:36 - Sağlık

Dağlık alana düşen paraşütçü ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi

22:56 - Sağlık

Germencik’te tartışmalı ihale iptal edildi

18:51 - Sağlık

Günün Manşetleri

Aydın'a hayırlı olsun

18:40 - Genel

Kuşadası’nda vandalların son hedefi Marina Halk Plajı oldu

18:09 - Asayiş

Nazilli Belediyesi ilçe genelinde yol çalışmalarına hız verdi

16:42 - Genel

Çerçioğlu, Özel'i havaalanında karşıladı

14:38 - Siyaset

GALİP ÖZEL BESİHANE SAHİPLERİYLE BİRARAYA GELDİ

14:31 - Genel