Maraş, öğrencilere meslek liselerini seçmeleri yönünde çağrıda bulundu

Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, açıklanan LGS(Liselere Geçiş Sistemi) sınavı sonrasında tercih yapacak öğrencilere meslek liselerini seçmeleri yönünde çağrıda bulundu.

Eğitim - 2 gün önce

Yönetim Kurulu Başkanımız Gökhan Maraş, açıklanan LGS(Liselere Geçiş Sistemi) sınavı sonrasında tercih yapacak öğrencilere meslek liselerini seçmeleri yönünde çağrıda bulundu.GENÇLERE ÖNERİMİZ, MESLEK LİSELERİNİ TERCİH ETMELERİMaraş, ‘’Son yıllarda yıldızı parlayan meslek liselerinin tüm sektörlerde aranan eleman yetiştirdiğine dikkat çekti. Özellikle teknik bilgi ve beceri gerektiren sektörlerde, meslek lisesi mezunlarına olan talep artış gösteriyor. Öğrencilerimiz meslek liselerinde alacakları eğitimle iş hayatına bir adım önde başlıyorlar. Tercih yapacak öğrencilerimize çağrım meslek liselerini tercih etsinler” dedi.

MESLEK LİSELERİ GENÇLERİMİZE, İŞ HAYATINI TANIMA VE BİR ADIM ÖNDE BAŞLAMA FIRSATI VERİYORBaşkan Maraş, Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin ara eleman azlığı olduğunu belirterek, "Neredeyse tüm sektörlerde büyük bir ara eleman sıkıntısı var. Üretimin devamı, çarkların dönmesi için ara elemanlar büyük önem taşıyor. Ara elemanların en büyük kaynağı da meslek liselerimiz. Meslek liselerini tercih edecek olan öğrencilerimiz, genç yaşta meslek sahibi olmanın yanı sıra, hayata erken atılma, hatta belki birçoğu mesleğinde girişimci olma fırsatını yakalayacak. Şu anda birçok sektörde ara elemanlar beyaz yakalılardan fazla gelir elde edebilecek pozisyonda. Meslek liseleri aslında ekonominin temelini oluşturan kurumlardır. Meslek lisesinden sonra isteyen öğrencilerimiz üniversite hayatına devam edebilir, isteyenler iş hayatına atılabilir. Özellikle kız öğrencilerimizin girişimci olması, işyeri açması için de önemli fırsatlar ve destekler bulunuyor" diye konuştu.BAŞKAN MARAŞ: ‘’GENÇLERİMİZE KATKI, ÜLKEMİZE YATIRIMDIR’’Mesleki eğitime önem veren ülkelerin sanayisinin geliştiğine dikkat çeken Maraş, “Meslek liselerinde verilen eğitimin çok önemli olduğuna inanıyor ve geliştirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Aydın Sanayi Odası olarak, meslek liselerinde eğitim görecek gençlerimize daha iyi bir gelecek sunmak için geçen Mayıs ayında Türk Eğitim Vakfı ile anlamlı bir protokole imza atarak, Odamız çatısı altında Türk Eğitim Vakfı Aydın İl Temsilciliği açılışını gerçekleştirdik. Bu temsilcilik ile Aydın’da meslek liselerinde eğitim görecek olan başarılı fakat maddi zorluklar nedeniyle eğitimlerine devam etmekte güçlük çeken gençlerimizin eğitimlerine destek olacağız. Böylelikle daha fazla gencimizin geleceğe umutla bakmalarını sağlayarak, eğitim hayatlarına katkı vereceğiz’’ dedi.Mesleki eğitimin önemine vurgu yapan Başkan Maraş, ‘’Aydın Sanayi Odası olarak bizler, mesleki eğitimi ve yetişmiş insan gücünü oldukça önemsiyoruz. Bu sebeple meslek liselerinin gelişimi ve geleceğini, memleket meselesi olarak görüyoruz. Öğrencilerimize vereceğimiz maddi ve manevi her destek, onların ülkemiz sosyal ve ekonomik gelişiminde bir birey olarak yer almalarına imkân tanıyacaktır. Öğrencilerimizi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih etmeye davet ediyoruz. Bu okulları tercih edecek gençlerimizin diploması, mesleği olacak” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP’Lİ EVRİM KARAKOZ AYDIN’DAKİ ELEKTRİK KESİNTİLERİNE KALICI ÇÖZÜM İSTEDİ

2024-06-27 11:23 - Siyaset

Nazilli’de otizm farkındalığı için fidan dikildi

2024-06-28 15:58 - Eğitim

KUŞADASI'NIN TURİZM YATIRIMINDA YILDIZI BAŞKAN ÖMER GÜNEL İLE PARLIYOR

2024-06-25 23:10 - Ekonomi

Karakoz: Ormanlık Alanlara Giriş-Çıkışlar Sıkı Denetlenmelidir

2024-06-30 10:48 - Genel

EFELER’DEN YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK

2024-06-29 20:37 - Asayiş

Nazilli’deki Büyükşehir ÇGM ilk mezunlarını verdi

2024-06-29 11:29 - Eğitim

Nazilli işgal edilemez

2024-06-25 13:49 - Genel

Başkan Zencirci, Mesudiye Mahallesi sakinlerini ağırladı

2024-06-26 09:57 - Genel

Hüseyin Yıldız'a Tepki

2024-06-27 15:44 - Siyaset

Başkan Tetik personellerine teşekkür etti

2024-06-27 22:27 - Genel

İlgili Haberler

NTO'DA İŞ VE TARIM MAKİNALARI OPERATÖRLÜK SERTİFİKA PROGRAMI BAŞLATILDI

10:14 - Eğitim

NOVA ÇOCUK EĞİTİM DÜNYASINDA FARK YARATMAYA GELİYOR

10:43 - Eğitim

Nazilli’deki Büyükşehir ÇGM ilk mezunlarını verdi

11:29 - Eğitim

YAZ TATİLİNİ VERİMLİ KULLANMAK İSTEYENLERİN ADRESİ: KÜTÜPHANE VE KİTAP KAFE

18:19 - Eğitim

(EFESEM), lise tercih danışmanlığı hizmeti vermeye başlıyor.

16:02 - Eğitim

Günün Manşetleri

AYDINLI BERBER VE KUAFÖRLERİN ‘PAZAR’ İSYANI!

12:11 - Ekonomi

ADÜ Teknokent'te bilimsel sonuçlar

10:49 - Genel

BAŞKAN ZENCİRCİ'DEN PERSONELLERİNE BAŞARI BELGESİ

20:11 - Genel

MHP’li Baskın’dan CHP’li Kaya’ya ‘Bozkurt’ tepkisi

19:55 - Siyaset

BAŞKAN MARAŞ, FAALİYET İLLERİNE GÖRE MAYIS AYI İHRACATINI DEĞERLENDİRDİ

18:47 - Ekonomi