Üyelere Teşekkür Belgeleri verildi

2013 yılından bu güne kadar yapılan Oda faaliyetleri, hayata geçirilen projeler, sürdürülen çalışmalar ve üyelerin talebi üzerine gerçekleştirilen lobi faaliyetleriyle ilgili tanıtım videosu gösterildi.

Magazin - 2 ay önce

Ticaret Odasını temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Nuri ARSLAN, Meclis Başkan Yardımcısı M.Naci MADEN ve Yönetim Kurulu Üyesi Özen AKGÜN ile üyelerin bir araya geldiği toplantıda; 2013 yılından bu güne kadar yapılan Oda faaliyetleri, hayata geçirilen projeler, sürdürülen çalışmalar ve üyelerin talebi üzerine gerçekleştirilen lobi faaliyetleriyle ilgili tanıtım videosu gösterildi. Nazilli Ticaret Odasının üye odaklı hizmet vermeyi amaç edilen bir kurum olduğu, mevzuattan kaynaklanan yasal sorumluluklar ile birlikte yapılan faaliyetlerin tamamının üyelerin talep ettiği iktisadi ve sosyal hususlardan oluştuğu irdelendi.

                    Yönetim Kurulu Başkanı Nuri ARSLAN tarafından yapılan açıklamada; üyelerimizin talepleri ve sorunlarının çözümü için gayret gösteriyoruz. Israrla sürdürdüğümüz çalışmalar neticesinde; 2013 yılından bu güne kadar üyelerimizi ilgilendiren bir çok sorunu gündeme getirdik bazı önemli hususların çözülmesini sağladık.

ESNAF KEFALET KREDİSİ BENZERİ BİR SİSTEMİN TİCARET ODASINA KAYITLI ÜYELER İÇİN DE GEÇERLİ OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

Her platformda yetkililere iletilen konuların başında; küçük ve orta ölçekli işletmelerin ihtiyaç duyduğu esnaf kefalet kredisi benzeri bir finans sistemi gelmektedir. Esasen bir kamu kaynağı olan Halk Bankası tarafından sadece Esnaf Odasına kayıtlı üyelere tahsis edilen ancak aynı işi yapan, aynı ölçekteki firmalardan Ticaret Odasına kayıtlı olanların faydalanamadığı uygun faizli bir kredi sistemine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu nedenle mümkün olan en kısa sürede bu konuda yasa değişikliği yapılması veya yeni bir sistem kurulması için gayretlerimiz devam etmektedir.

GELECEĞİN PATRONLARINI YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ

                Diğer önemli bir sorunumuz nitelikli ve teknik eleman ihtiyacının her geçen gün artması. Üretmeden büyüyebilecek bir ülke değiliz. Sınırsız kaynaklarımız yok. Çalışmak, üretmek ve ihraç etmek zorundayız. Meslek liselerin giden öğrencilerin sanayide çırak olacağı yönündeki yanlış düşünceleri ortadan kaldırmalıyız. Bu gün bölgemizde faaliyette bulunan, üretim ve ihracat yapan işletme sahiplerinin önemli bir kısmı meslek lisesi mezunudur. Geleceğin patronları teknik ve mesleki eğitim alan gençlerimiz olacaktır. Şu anda üretim ve imalat yapan işletmelerimizin en büyük ihtiyacı mesleki eğitimini tamamlamış gençlerimizdir. Anne babalar olarak evlatlarımızı mümkün olduğunca meslek liselerine yönlendirmeliyiz. Teknik ve mesleki eğitim almış kişinin iş hayatında başarılı olma şansı daha yüksektir. Hem ülkemizin geleceği için hem de gençlerimize sağlam bir gelecek hazırlamak için mesleki eğitime önem vermeliyiz. Ben bu anlamda meslek liselerinin sayısının arttırılması gerektiğini düşünüyorum.

SANAYİ VE TİCARET ALANI İHTİYACIMIZ VAR

                Bölgemizin sanayi ve ticaret alanı ihtiyacı var. Kendi sermayesi ile yatırım yapmak isteyen girişimciye yer gösteremiyoruz. Burada belelediye başkanlarımıza da görev düşüyor. Sağolsun Osman Başkanım elinden gelen gayreti gösteriyor. Bakın 2.OSB çalışmaları devam ediyor. Sanayici için önemli bir yatırım alanı olacak. Tüm bölge kazanacak. Nazilli’ye ikinci OSB nin geleceğini, bu konuda çalışmalar yürütüldüğünü söylediğim zaman belirli çevreler ve bazı basın mensupları tarafından yalancı ilan edildim. Ancak çok şükür zaman bizi haklı çıkardı.

                Üyelerimizin istek ve talepleri bizim birinci önceliğimizdir. Sorunlarımızı başta Odalar Birliği olmak üzere ilgili bakanlıklar ve Ankara’da yapılan tüm toplantılarda dile getiriyorum. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın. Her toplantıda söz alıyor ve konuları aktarıyorum. Bu nedenle hizmetlerimizin odak noktasını oluşturan sizlerin taleplerini yerinde öğrenmek, yüz yüze fikir alışverişinde bulunmak ve neticesinde Oda hizmetlerine yön vermek için buradayız. Tüm üyelerimizi ayrı ayrı ziyaret etmek mümkün değil. Ancak bu gibi organizasyonlarla sizlerin fikirlerini, sıkıntılarını ve taleplerini öğrenmeye gayret gösteriyoruz. Sorunlarınızı Ticaret Odası’na iletmekten çekinmeyin. Yetkimiz ve imkanımız dahilinde çözüm bulmak için gayret gösteriyoruz.  Katılımınız için teşekkür ediyorum-dedi

                Söz alan Oda üyeleri; sorunların çözüm noktasında gayret gösteren ve bu toplantıyı düzenleyen Oda Yönetim kuruluna teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

                Toplantı plaketlerin takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

SİYASET ALINGANLIK KALDIRMAZ

2024-05-07 16:00 - Köşe Yazısı

Pompalı tüfekle canına kıydı

2024-05-07 10:35 - Asayiş

Cüneyt Doğruer SK Türkiye Şampiyonası'na gidiyor

2024-05-08 08:51 - Spor

Başkan Özsu: “Annelerimizin hakkı asla ödenmez”

2024-05-10 12:52 - Siyaset

Nazilli’de feci kaza!

2024-05-09 08:31 - Asayiş

Koçarlı Belediyesi Ödüllü Logo Yarışması Düzenliyor

2024-05-07 18:38 - Magazin

Fuat Öndeş'e şok! Ortaklar'da darp ettiler

2024-05-13 17:16 - Asayiş

Atrium Terrace Sakinleri Anneler Günü'nü Kutladı 

2024-05-13 09:06 - Magazin

Aydın’da “Mahzen-40” operasyonu

2024-05-08 12:57 - Asayiş

Üyelere Teşekkür Belgeleri verildi

2024-05-14 08:05 - Magazin

İlgili Haberler

BAŞKAN GÜNEL: "SUYUN İKİ YAKASI ARASINDA BARIŞ KÖPRÜSÜ KUŞADASI'NDA KURULDU"

10:22 - Magazin

Yeni Sağlık Bakanı Çine'nin eniştesi

11:55 - Magazin

Aydın basınının sevilen isminin mutlu günü

11:13 - Magazin

BAŞKAN YETİŞKİN GENEL BAŞKAN ÖZEL’İ KARŞILADI

07:33 - Magazin

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL’DEN DİDİM BELEDİYESİ’NE ZİYARET

07:30 - Magazin

Günün Manşetleri

BAŞKAN ZENCİRCİ'DEN PERSONELLERİNE BAŞARI BELGESİ

20:11 - Genel

MHP’li Baskın’dan CHP’li Kaya’ya ‘Bozkurt’ tepkisi

19:55 - Siyaset

BAŞKAN MARAŞ, FAALİYET İLLERİNE GÖRE MAYIS AYI İHRACATINI DEĞERLENDİRDİ

18:47 - Ekonomi

KUŞADASI BELEDİYESİ’NDE İŞÇİLERİN MAAŞ ALACAĞI KALMADI

16:59 - Ekonomi

CHP’li Yıldız Kalp Krizi Geçirdi

16:55 - Sağlık