Gündem

19 Mayıs Milletin İstiklal Aşkıyla Ayağa Kalktığı Gündür”

Osmanlı Ocakları Aydın İl Başkanı Aykut ÖZSU 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

19 Mayıs Milletin İstiklal Aşkıyla Ayağa Kalktığı Gündür”
18-05-2024 08:23

Özsu mesajında şunları ifade etti:

Milletimizin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadelenin en önemli günü olan 19 Mayıs 1919 tarihinin 105. yıl dönümünü, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlamanın hep birlikte gurur ve heyecanı içindeyiz.

Aziz milletimiz, Çanakkale Zaferinden sonra kadını erkeği, yaşlısı ve genciyle; canını ve canından çok sevdiklerini feda ederek, Türkiye Cumhuriyetinin Kurulmasında en önemli pay sahibi olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yürütülen ve kahraman Mehmetçiğimizin en büyük zaferlerinden biri olan bu mücadele sonunda bugün üzerinde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur.

Türk milleti, hürriyetini zincire vurmak isteyen işgal ve çıkar planlarına karşı amansız bir mücadele vermiş, al bayrağımızı Anadolu’nun her köşesinde bir daha inmemek üzere tüm ihtişamı ile dalgalandırmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesiyle bizlere bu vatanı emanet eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşı’mızın şehit ve gazilerini bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anarken, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar, saygılar sunarım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER