Sağlık

EFELER’DE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR

Efeler Belediyesi halk sağlığını olumsuz etkileyen kent zararlılarına karşı başlattıkları ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

EFELER’DE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR
26-06-2024 14:39

Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, vektörlerle mücadele kapsamında ilçenin dört bir yanında yoğun bir çalışma yürütüyor. Özellikle sivrisinek, karasinek ve diğer zararlı vektörlerle etkili mücadele yürüten ekipler, yaz aylarıyla birlikte karasinek yoğunluğunun arttığı kırsal alanlarda da önemli çalışmalar gerçekleştiriyor.

KARASİNEK İPİ UYGULAMASI

Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerince, karasinek yoğunluğunun olduğu hayvancılık yapılan bölgelerde, karasinek popülasyonunu kontrol altında tutmak amacıyla "karasinek ipi" uygulaması başlatıldı. Bu uygulama sayesinde, özellikle hayvanların bulunduğu alanlarda karasineklerin etkili bir şekilde kontrol edilmesi hedefleniyor. Yapışkan özelliği olan ve karasineklerin tuzaklanmasını sağlayan ip sistemleri, çevreye zarar vermeden ve hayvanların sağlığına olumsuz etki yapmadan kullanılıyor.

VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli. Bu nedenle vektör mücadelesini sürdürürken, çevreye duyarlı yöntemlerle karasinek gibi zararlıları kontrol altına almak için ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız ve titizlikle sürdürüyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER