Eğitim

YAZ TATİLİNİ VERİMLİ KULLANMAK İSTEYENLERİN ADRESİ: KÜTÜPHANE VE KİTAP KAFE

‘Kütüphane ve Kitap Kafe’ yaz tatilinde de hem öğrencilerin hem de yetişkinlerin gözdesi olmaya devam ediyor.

YAZ TATİLİNİ VERİMLİ KULLANMAK İSTEYENLERİN ADRESİ: KÜTÜPHANE VE KİTAP KAFE
28-06-2024 18:19

Kuşadası Belediyesi tarafından Cafer Kotan Yaşam Parkı bünyesinde bulunan Güler Aydın Süzgeç Sosyal Tesisi’nin üçüncü katında hizmet veren ‘Kütüphane ve Kitap Kafe’ yaz tatilinde de hem öğrencilerin hem de yetişkinlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Bünyesinde 5 binin üzerinde kitap barındıran Kütüphane ve Kitap Kafe’ye gelen her yaştan Kuşadalı, zamanlarını en verimli şekilde değerlendirme fırsatı buluyor.

Başkan Ömer Günel tarafından kent sakinlerine kitap okuma imkânı sunmak ve gerekli materyallere ulaşmalarını sağlamak amacıyla 2023 yılının Şubat ayında, İkiçeşmelik Mahallesi’nde açılan Kütüphane ve Kitap Kafe, yaz tatilinde de öğrencilerin ve yetişkinlerin vazgeçemediği adreslerin başında geliyor. Kullanıcılarına ödünç kitap alma olanağının yanı sıra ders çalışmak için sunduğu hijyenik, sessiz ve uygun ortamı ile de dikkat çeken Kütüphane ve Kitap Kafe’yi her yaştan Kuşadalı ziyaret ediyor. Bağışlarla kitap sayısını 5 bin 850’ye kadar çıkaran Kütüphane ve Kitap Kafe’ye gelenler, ayrıca ücretsiz internet erişimli bilgisayarlar üzerinden ödev ve araştırmalarını da rahatlıkla yapabiliyor. Günlük 5 sayfa fotokopi ve çıktı alma olanağının da bulunduğu Kütüphane ve Kitap Kafe’nin ziyaretçileri tüm bu imkanlar sayesinde yaz dönemini en verimli biçimde geçiriyor. Kütüphane ve Kitap Kafe’den, hafta içi 08.30 ile 18.00, Cumartesi günleri ise 10.00 ile 17.00 saatleri arasında faydalanılıyor.

“ÜYE SAYIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Kuşadası Belediyesi Kütüphane ve Kitap Kafe Sorumlusu Mustafa Özyürek, Kütüphane ve Kitap Kafe’ye ilginin her geçen gün arttığına değinerek, “2023 Şubat ayında açıldığımız günden bu yana geçen sürede kitap ve üye sayımızı çoğaltıyoruz. Şu an kayıtlı 2 bin 585 üyemiz var. Okul döneminde olduğu gibi yaz döneminde de aynı ilgi devam ediyor. Hem çocuklara, hem sınava hazırlanan gençlere hem de huzurlu bir ortamda kitap okumak isteyen yetişkinlere ev sahipliği yapıyoruz. Ziyaretçilerimizin memnuniyeti bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

“HER GÜN 5-6 SAATİMİ BURADA GEÇİRİYORUM”

Kütüphane ve Kitap Kafe’nin imkanlarından düzenli olarak faydalandığına değinen Hüseyin Belce ise, “Burada huzurla dersimizi çalışıp kitabımızı okuyoruz. Hemen hemen her gün 5-6 saatimi Kütüphane ve Kitap Kafe’de geçiriyorum. Kuşadası Belediyesi’ne ve Başkan Ömer Günel’e bu kıymetli imkan için teşekkür ediyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER